Executive Coaching

Als professional met een leidinggevende, strategische of bestuurlijke rol heb je te maken met specifieke vraagstukken. Je wordt geacht een goede leider te zijn, een lange termijnvisie te hebben en zelf vorm te geven aan veranderingen in je organisatie. Waar je staat in je eigen ontwikkeling bepaalt dan in grote mate welke organisatorische impact je kunt maken. Er kunnen situaties ontstaan waarin je behoefte hebt aan een ‘blik van buiten’. Begeleiding van iemand die jou, je verantwoordelijkheden en resultaten scherp ziet en die je helpt om concrete stappen te zetten in je ontwikkeling.

Thema’s bij executive coaching waarin ik begeleid:

  • ontwikkelen en effectiever maken van je eigen leiderschapsstijl
  • schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau
  • omgaan met grote verantwoordelijkheid en complexiteit
  • omgaan met weerstand, kritiek en eenzaamheid
  • anderen begrijpen en constructief samenwerken
  • ethische vraagstukken
  • de balans tussen werk en privé, omgaan met werkdruk en stress
  • durven toelaten van kwetsbaarheid, onzekerheid en twijfel zonder kracht te verliezen

In executive coaching richten we ons niet alleen op de persoonlijke thema’s, maar vooral ook op de samenhang met de context rondom en het krachtenveld in je organisatie. We gaan een gelijkwaardige samenwerking aan waarin ik je op een uitdagende en inspirerende manier help om je persoonlijke en professionele vermogen te vergroten.

“Moedige leiders die vanuit hun waarden leven, zwijgen nooit over lastige dingen”
Brene Brown, wetenschapper

“Een leider doet zijn werk het best wanneer de mensen zich nauwelijks realiseren dat hij bestaat; wanneer het werk is gedaan en het doel is bereikt, zullen zij zeggen: we hebben het zelf gedaan”
Lao-Tse, Tao Te Ching

Afhankelijk van waar je staat en wat er speelt stellen we een passend coachprogramma samen. Hierin kan ik gebruik maken van de Lumina Spark assessment, een psychometrisch instrument dat wetenschappelijk onderbouwd is en een nauwkeurige persoonlijke profielschets oplevert. Je gedragsvoorkeuren in beeld hebben zorgt voor snellere bewustwording van je eigen gedrag en meer begrip voor de ander.

Wil je leidinggeven aan jezelf, je team en je organisatie op een manier die bij je past en effectief is? Of spelen er kritieke situaties voor jou of de organisatie? Neem gerust contact op om te kijken of executive coaching bij je past.

Sparringsessies

Professionals die al één of meerdere individuele leiderschapsprogramma’s hebben doorlopen bied ik de mogelijkheid om op regelmatige basis te sparren over actuele werksituaties en persoonlijke thema’s. In een passend ritme komen we periodiek samen voor een gesprek. Deze ‘onderhouds’-gesprekken houden de zaag scherp en zorgen voor de borging en verankering van je opgedane zelfinzichten. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Interesse?

Laat je gegevens achter en ik neem graag contact met je op.