Over mij

Ik ben Bianca Alewijnse en ik begeleid professionals en teams naar meer effectiviteit, persoonlijk leiderschap en werkgeluk.

Werkgeluk

Mensen ervaren het meeste werkplezier of werkgeluk als ze iets doen wat bij ze past. Een baan waarin ze hun talenten en ideeën kwijt kunnen en waar ze worden gewaardeerd voor wie ze zijn. Daarvoor is het allereerst natuurlijk belangrijk dat ze zelf weten wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze willen. Door zorgvuldige zelfreflectie komen ze dichter bij hun kern en alle talenten die ze al in zich hebben.

Deze verdiepingsslag helpt ze om de regie over zichzelf en hun loopbaan te nemen en effectiever te zijn.

Binnen een team ontstaat werkgeluk als er sprake is van vertrouwen in elkaar, goede verbindingen tussen alle teamleden en wendbaarheid in tijden van verandering. Elkaar beter leren kennen en inhoudelijker met elkaar leren communiceren zijn hiervoor essentieel. Hiermee samen aan de slag gaan biedt nieuwe impulsen en mogelijkheden voor betere prestaties.

“Goede coaching verheldert en geeft richting.”

biancaalewijnse-overmij

Door stil te staan bij jezelf en aandacht te geven aan wat leeft in jou vergroot je op een zeer verhelderende manier je zelfinzicht. Die inzichten zorgen ervoor dat je focus kunt aanbrengen in je loopbaan of leven en je weer kunt richten op dingen waar je wél energie van krijgt. Oud gedrag en achterhaalde gedachten kun je hierdoor met een gerust hart achterlaten. Als je beter in verbinding bent met jezelf ontstaat er weer ruimte voor verbinding met anderen, verbeeldingskracht en nieuwe vooruitzichten.

Goede coaching verheldert en geeft je weer richting. Nieuwe perspectieven zien en (weer) de regie nemen over jezelf en al je kwaliteiten geeft vrijheid, rust en meer positiviteit in je leven.

Over het algemeen begeleid ik goed functionerende professionals die in een bepaald deel van hun werk of privé obstakels ervaren. Op dit onderdeel zoeken ze meer inzichten in hun talenten, drijfveren en valkuilen. Door mijn praktische en oplossingsgerichte coaching lukt het om naar een doel toe te werken en een verdiepingsslag te maken in hun zelfinzichten.

Daarnaast begeleid ik teams die behoefte hebben aan betere verbinding met elkaar en/of de organisatie waar ze deel van uit maken. Door het fundament van vertrouwen en verbinding te verstevigen help ik ze door te groeien naar meer eigenaarschap, meer creativiteit en effectievere prestaties.

Training

Naast de individuele coaching geef ik trainingen aan medewerkers/ afdelingen in de dienstverlening. Deze trainingen zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van de interne/externe communicatie en het ontwikkelen en onderhouden van het ik-instrument. Je kunt denken aan de volgende mogelijkheden:

  • verbeteren van klantcontacten
  • het inzetten van feedback
  • omgaan met agressie

Ik ervaar het als mijn missie om anderen te vergezellen op de ontdekkingsreis naar zichzelf en zet graag samen met hen de eerste stappen.

En verder..

Opleiding: Master Coach aan het Europees Instituut, de Baak in Driebergen.

Ik ben geregistreerd als Erkend Coach bij de St!R, het keurmerk voor professioneel begeleiders. Daarnaast werk ik volgens de Internationale Ethische gedragscode van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). In mijn vrije tijd kun je me vinden bij m’n gezin, met m’n neus in een boek, op de sportschool, bij een concert of gewoon ergens in m’n geliefde Middelburg.

STIR_LOGO_BM_ROZE       nobco-logo2016-178x150

Heb je vragen over mijn diensten? Ik sta je graag te woord.