Teamcoaching

Organisaties en teams krijgen in deze tijd te maken met steeds meer uitdagingen en complexiteit. Waar goed samenwerken vroeger een ‘nice to have’ was, is het nu essentieel om te werken in een gezond systeem met ondersteunende en wederkerige verbindingen.

Soms kom je met je team op een punt dat het niet meer stroomt. Er zijn blokkades die verhinderen dat mensen elkaar opzoeken, bevragen en ondersteunen. Dan kan het zinvol zijn om stil te staan bij wat er speelt en wat er nodig is om daar voorbij te komen. Alleen in een sfeer van vertrouwen en verbinding zal ieder teamlid zich laten zien en kan het team doen waar het voor bedoeld is.

Veel voorkomende situaties:

  • De werkdruk is zo hoog dat we niet toekomen aan het gesprek over hoe we samenwerken. De onderlinge verhoudingen en de resultaten staan onder druk.
  • Iedereen is heel aardig en beleefd voor elkaar maar in de onderstroom is veel spanning. Mensen ontlopen elkaar en belangrijke zaken worden niet besproken.
  • Iedereen heeft zich teruggetrokken op z’n eigen eiland en we zijn de verbinding met elkaar kwijt.
  • We hebben een groot verlies te verwerken als team en we weten niet goed hoe we daarmee om moeten gaan.
  • Sinds de samenvoeging van onze teams is er ruis op de lijn. We lijken het maar niet op de rails te kunnen krijgen met elkaar.

Maatwerk vraagt om passende interventies. Daarom onderzoek ik eerst samen met de opdrachtgever de behoefte en de context van het team. Waar gaat het nu echt om? En: Is teamcoaching hier de juiste interventie?

Om individueel gedrag en drijfveren zichtbaar te maken maak ik regelmatig gebruik van de tools van Lumina Learning. Meer zelfbewustzijn bij de individuele teamleden leidt automatisch tot een beter inlevingsvermogen in de ander en waardering voor diversiteit in het team. Dit kan ook verheldering geven over de heersende opvattingen binnen een team en de dynamiek die dat veroorzaakt.

Meer weten?
Lopen jullie ook vast en willen jullie zorgen dat het weer gaat stromen in jullie team? Neem contact op om je vraag voor te leggen.

Teamcoaching:

  • Bouwen aan Vertrouwen
  • Aandacht voor Verbinding
  • Toewerken naar Resultaat
Aanmelden

Interesse?

Laat je gegevens achter en ik neem graag contact met je op.