Team Ontwikkeling

Als het niet lekker loopt in een bepaald deel van de organisatie of in je eigen team, dan wil je zo snel mogelijk naar een oplossing. Je wilt weten wat de oorzaak is en welke interventie nodig is om tot verbetering te komen. Ook als alles goed loopt en iedereen het met elkaar kan vinden, kan het nodig zijn om bepaalde patronen onder ogen te zien om tot betere resultaten te komen.

Teamcoaching kan dan een goede interventie zijn. Mijn werkwijze daarin is dat ik eerst samen met de opdrachtgever onderzoek wat de vertreksituatie is. Waar staat het team nu? Dat doe ik door vragen te stellen en te luisteren naar wat er wel en niet wordt gezegd. Vervolgens verhelderen we wat het gewenste resultaat is. Waar willen jullie als team naartoe? Daaruit volgt een programma op maat.

Hierbij maak ik gebruik van verschillende perspectieven en interventies. Er bestaan veel verschillende soorten teams zijn die allemaal hun eigen context en thematiek hebben. Daarom maak ik in mijn begeleiding onderscheid tussen teamcoaching voor operationele teams en executive teamcoaching voor leiderschapsteams.

“We don’t learn from experience. We learn from reflecting on experience”
John Dewey

teamcoaching

Teamcoaching

Willen jullie stilstaan bij het teamdoel en de onderlinge samenwerking? Zijn er onderwerpen die meer aandacht mogen krijgen?

Meer info

Executive teamcoaching

Is jullie leiderschapsteam toe aan een volgende stap? Zijn jullie op zoek naar meer verbinding met elkaar en de doelstellingen?

Meer info