Eerdere opdrachtgevers

Hoe mensen mij en mijn begeleiding ervaren

“Tijdens de corona periode werd ik geconfronteerd met mijzelf en realiseerde ik dat ik niet meer op mijn plek zat. Ik miste het, ertoe doen, echt impact maken. Na enkele dingen zelf te hebben geprobeerd, had ik het gevoel in een vicieuze cirkel te zitten, en niet tot de kern van mijn onrust te komen. Dit keer wilde ik niet mijn intuïtieve reactie volgen en onderzoeken wat de grondslag was van dit gevoel. Ik was mezelf inmiddels wel bewust dat ik hier hulp bij nodig had. Na een kennismakingsgesprek met Bianca voelde ik al gelijk dat de klik er was en dat zij mij zou kunnen helpen om in de toekomst niet in dezelfde valkuilen te stappen.

De coaching heeft mij door een lastige periode geholpen, we hebben vertraagd waar ik juist de wil had om zo snel mogelijk naar een oplossing te gaan. Bianca heeft dit proces zorgvuldig begeleid en mij inzicht gegeven in het belang van deze en de opvolgende fases van het coachingstraject. Verder heeft het voor mij ook enigszins therapeutisch gewerkt, ik kon vrijuit praten en mijn ervaringen delen, kreeg feedback en kleine opdrachten om aan de slag te gaan met mijn worstelingen. Het was mooi om te zien dat deze kleine oefeningen vaak gelijk effect sorteerde.

Ik heb Bianca leren kennen als iemand die je het gevoel geeft dat je “gewoon” een gesprekje aan het voeren bent, wat ervoor zorgt dat je je al snel vertrouwd voelt. Bianca geeft gelegenheid om af te dwalen maar houdt ook regie, en draagt zorg voor de structuur. Ze heeft een goed ontwikkeld gevoel voor wat het gesprek nodig heeft. Soms is dat ruimte voor diepgang of emotie een andere keer is dat inhoud, achtergrond of feedback. Dit doet ze door je uit te dagen, te confronteren, te stimuleren en motiveren om zelf tot het antwoord te komen.

Voor mij heeft het de coaching ervoor gezorgd dat ik goed weet wie ik ben, waar ik voor sta zowel in mijn werk als in mijn privé. Verder heb ik geleerd om echt te leren voelen, en om te gaan met dat gevoel.”

Niels WesterterpInkoop- en Contractmanager bij Orionis Walcheren
“Binnen het bedrijf waar ik werk is het gebruikelijk om minimaal tweemaal per jaar formeel feedback te krijgen op je functioneren. Tijdens deze gesprekken met verschillende leaders kwamen een aantal topics met regelmaat terug en wat ik ook probeerde ik kreeg hier geen verandering in. De laatste leader gaf aan om het eens via een externe coach te proberen. Ik was niet echt bekend met externe coaching en ik had het idee dat dit vooral bedoeld was voor meer senior leaders.

De coaching heb ik als meer dan geweldig ervaren! De terugkomende topics zijn naar de achtergrond verdwenen en dat komt vooral omdat externe coaching me een ander inzicht heeft gegeven dan de interne coaching en mentoring. Het verschil zoals ik het heb leren waarderen zit hem vooral in de onafhankelijkheid van de coach maar zeker ook de professionaliteit van Bianca. Uiteindelijk kan zij zich focussen op mij zonder dat andere (bedrijfs)processen of relaties daar invloed op hebben en is het haar vak. Van leaders wordt verwacht dat ze interne coaching “erbij doen”. Door Bianca ben ik me meer bewust van mezelf, mijn omgeving en mijn effect op de omgeving en de omgeving op mij.

Ik heb Bianca leren kennen als iemand waarbij ik me in een veilige omgeving kan uiten, zonder repercussies of oordeel maar wel met de juiste feedback of reflectie. Juist het triggeren van zelfreflectie heeft geleid tot de gewenste veranderingen in mijn houding en leiderschapsstijl. Bianca heeft een beeld van de moderne maatschappij en gewenste leiderschapsstijl die daarbij hoort. De Lumina Spark methode zorgt er ook voor dat jij als persoon inzicht krijgt hoe jouw persoonlijkheid zich verhoudt tot de mensen om je heen. Deze methode heeft me meer inzicht gegeven dan andere methodes die ik tot nu toe heb gebruikt. De adviezen naar ander materiaal als podcasts en boeken hebben zeker ook effect gehad.

Door de coaching ben ik gegroeid als persoon en heeft mijn (werk)omgeving gezien dat ik actief heb gewerkt aan het verbeteren van de onderwerpen die me in de weg stonden om uiteindelijk ook te groeien in mijn carrière. Inmiddels mag ik mijzelf ook leader noemen en heb ik de verantwoordelijke taak om ook anderen te helpen succesvol te zijn. Ik zal zeker niet twijfelen om hen externe coaching aan te bieden als dat past.

 

 

Arjan van KlaverenGlobal Project Execution Leader bij Trinseo
“In februari 2020 kwam ik via via Bianca op het spoor. Ik was net begonnen met een nieuwe uitdaging: strategisch beleidsadviseur. Een nog nieuwe functie, ook voor de organisatie, in een turbulente omgeving. COVID-19 klopte op de deur en is helaas nog niet vertrokken. Uitdagingen genoeg dus. Ik dacht: hoe krijg ik het voor elkaar om deze functie zo goed mogelijk te doen en tegelijk mijzelf de ruimte geven om in de functie te groeien? En daar stond Bianca in de deuropening: vriendelijk en doortastend. De eerste indruk was goed. De coaching nog beter!

Bianca heeft mij erg goed geholpen balans te vinden in deze persoonlijke zoektocht. Gedurende de gesprekken leidde zij mij via praktische vraagstukken naar persoonlijke inzichten. En langzaam kreeg ik steeds duidelijker wat mijn rol is binnen de organisatie en hoe ik deze wil vervullen. Ik leerde ‘oude’ vaardigheden loslaten en ontwikkelde nieuwe. Dit kostte moeite, maar het was heel goed te doen. Bianca heeft de kwaliteit om veranderingen/ leermomenten zo te doseren dat het bijna vanzelf gaat. Zij kon en kan heel goed aansluiten bij mijn leerproces.

En nu nog steeds! Want nu de coaching voorbij is, zijn de effecten nog steeds merkbaar. Door de coaching van Bianca herken ik signalen van “oud” gedrag eerder en weet ik erop te anticiperen. Voorheen kon ik nadien zaken corrigeren, nu kan ik direct reageren. De coaching heeft geleid tot versteviging van mijn persoonlijk leiderschap en hiermee mijn strategische denk- en daadkracht.
Dankjewel Bianca!”

Leonie ErnstStrategisch Beleidsadviseur GGD
“Voor mij begon het met minder werkplezier. Daar was niet echt één reden voor, het was meer een combinatie van factoren. Als beleidsmedewerker van een gemeente werkte ik al jaren met veel plezier in het sociaal domein. En toch begon het bij me te kriebelen. Wat wilde ik de komende jaren voor werk doen? Met nog een carrière van 30 jaar voor de boeg leek me dit een belangrijke vraag. Daarnaast gingen er nog veel meer vragen door m’n hoofd. Past het werk nog wel bij me? Moet ik toch niet kiezen voor de baan waar ik altijd al van droomde? Maar wat betekent dat dan? Minder salaris, minder zekerheid, om- of bijscholing?

Een aantal jaar geleden had ik al eens een loopbaanoriëntatie gedaan. Dat gaf me handvatten, maar leverde geen concreet toekomstplan op. Na een enthousiast verhaal van een collega over haar ervaring met Bianca pakte ik ook de telefoon om een afspraak te maken.

Wat me aansprak in Bianca is dat ze een ‘milde’ coach is. Natuurlijk stelt ze kritische vragen die je aan het denken zetten en je soms laten ‘wiebelen’. Maar altijd op een fijne en respectvolle manier. En ze is een coach, een begeleider. Ze helpt je de route uitzetten, maar je bepaalt zelf welke afslag je neemt.

De coaching heeft ook iets van mij gevraagd. Ik kreeg opdrachten en kon zelf bepalen hoeveel werk ik daarvan maakte. Ik heb gemerkt dat niet alleen de opdrachten tijd vragen, maar dat je ook ‘denktijd’ nodig hebt, ruimte om de opbrengst uit de gesprekken te verwerken en te vertalen.

De coaching heeft voor mij bevestigd dat ik een andere route moest nemen. Ik heb mijn baan opgezegd en de tijd genomen om me te oriënteren op mijn toekomst. Heel spannend, maar het was een goede stap. Ik heb nu besloten om via zij-instroom het basisonderwijs in te gaan. Een prachtige kans om te doen wat ik altijd in mijn hoofd had zitten. Zonder de coaching van Bianca is het maar de vraag of ik deze stap had durven zetten.

Als je niet springt, kun je niet vallen, maar ook niet vliegen”

* Lisette (her)ontdekte tijdens de coaching haar creativiteit en visualiseerde al haar stappen. Ook haar ervaring met mij vatte ze mooi samen in een visual

Lisette SparreboomZij-instromer Onderwijs
“In de organisatie waar ik werk kreeg ik te maken met een grote verandering. In mijn ogen werd die in gang gezet zonder goede onderbouwing. Het voelde voor mij niet rechtvaardig en niet open. Omdat ik me niet gehoord voelde was mijn vertrouwen in de organisatie weg en heb ik erg vanuit mijn emoties gereageerd.

Toen mij de coaching werd aangeboden stond ik hier wel meteen voor open, omdat ik altijd op zoek ben naar de juiste versie van mezelf. Ik wilde mezelf beter leren kennen en leren hoe ik dichter bij mezelf kan blijven. Ik had veel zin om te starten, want ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt.

Ik heb de coaching als zeer fijn en prettig ervaren. Ik kon mezelf zijn, voelde me gehoord en Bianca kan goed samenvatten. Hierdoor ben ik krachtiger en zekerder geworden. Ik heb geleerd om meer op mijn gevoel te vertrouwen en weet nog beter wat bij me past. Zeker de oefening met de kernwaarden vond ik bijzonder.

Bianca heeft veel kennis op haar vakgebied en voelt de persoon die voor haar zit heel goed aan. Ze heeft een groot inlevingsvermogen en toch krachtig en duidelijk voor ogen hoe ze de coaching per individu vormgeeft.

Door de coaching ervaar ik meer eigenwaarde en heb ik meer inzichten en vertrouwen in mezelf. Bianca is zeker niet iemand die meepraat in je straatje, ze laat mensen naar zichzelf kijken en dat vond ik heel prettig. Ik heb veel over mezelf nagedacht en nog beter geleerd om vanuit mijn gevoel te handelen en te leven. En hoe ik dat in de praktijk het best kan benaderen.

Op mijn werk heeft dat ook gezorgd voor een inhoudelijke wijziging. Ik heb zelf een voorstel gedaan voor een andere invulling van mijn rol. In de nieuwe situatie werk ik zowel voor de Stafafdeling als de sector Diagnostiek. Zo ben ik betrokken bij de werkprocessen en houd ik de interactie met de medewerkers op de werkvloer. Ik vind het fijn dat de organisatie hierin met me wilde meedenken en het geeft me weer vertrouwen voor de toekomst”.

Ursula van OsManagement secretaresse Adrz
“Toen ik bij Bianca aanklopte was dat eigenlijk met een gewone loopbaanvraag: ik wilde sparren over ander werk. Ik voelde me op dat moment echt ongelukkig in m’n werk en zat dicht tegen een burn-out aan. Gelukkig heb ik dat op tijd herkend en erkend.

Ik wist eigenlijk niet goed wat ik kon verwachten van coaching. Ik dacht dat ik wat praktische tips zou krijgen om mezelf weer op de rit te krijgen, maar uiteindelijk ging het veel dieper dan ik kon vermoeden. Bianca heeft de tools en technieken om samen met je naar het waarom te gaan en te kijken naar wie je nu eigenlijk echt bent. Die diepgang was voor mij nodig om bij de echte antwoorden te komen. Ik vond het echt verrassend om te zien wat het met me deed en wat er daardoor allemaal gebeurde.

Dat een coach goed kan luisteren is wat je verwacht, maar dit was voor mij veel meer. Bianca heeft zo goed gehoord wat ik zei (en niet zei) en uitte dit ook meteen. Hierdoor kon ik verbanden leggen die ik anders nooit had kunnen zien. Ze is heel empathisch en ik voelde me met alles wat ik zei en deed veilig. Bianca gaf veel vertrouwen en ik heb genoten van de wijsheid en humor tijdens de gesprekken.

Als ik denk aan wat de coaching van Bianca me heeft gebracht denk ik: Wow! Heel veel. Zowel daadwerkelijk op de werkvloer als leidinggevende van m’n team, maar ook in het omgaan met mijn en andermans emoties. Voor het eerst in m’n leven heb ik ook inzicht in en waardering voor de impact van mijn jeugd op wie ik nu ben. Met al m’n kwaliteiten, competenties, overtuigingen en valkuilen. Ik weet waar ik alert op moet blijven als ik vanaf hier verder ga en ik ben heel blij dat ik m’n creativiteit en goede zin weer heb teruggevonden. Ik ben weer bezig met wat me energie en uitdaging geeft: van ideeën iets concreets en moois maken.”

Nina KasfikiZelfstandig Ondernemer
“De aanleiding om contact op te nemen met Bianca was dat ik grote onrust ervaarde in mezelf. Op werkgebied zat ik met mezelf in de knoop en ik wilde dat daar een einde aan kwam. Ik zag de coaching als een kans om aan mezelf te werken en stond open voor wat er komen ging.

Tijdens de coaching heb ik mezelf op een gedetailleerde manier beter leren kennen. Eén van de inzichten die ik heb opgedaan is dat ik m’n eigen onrust creëerde door te snel te willen gaan. Juist door de tijd te nemen voor mezelf en stil te staan bij dingen die me raken heb ik weer rust gevonden.

Vanaf het eerste kennismakingsgesprek voelde ik een klik met Bianca. Ze is duidelijk in wat ze wel en niet doet en gaat ook alleen met mensen aan het werk als er wederzijds vertrouwen is. Ze luistert niet alleen goed, maar doet ook echt iets met wat je zegt en misschien niet zegt. Bianca verstaat haar vak.

Uiteindelijk heb ik nu duidelijkheid over m’n eigen profiel, ik weet waar ik van ben en waar ik voor sta. De rust die ik nu ervaar heeft me al veel gebracht, zowel privé als op werkvlak. Door beter te luisteren naar wat m’n gevoel zegt kan ik nu veel beter inschatten of een bedrijf bij me past. Ik kan het iedereen aanbevelen om te investeren in een coachprogramma bij Bianca. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik het niet eerder heb gedaan.”

Rob KopmelsSenior Accountmanager Siemens
“In eerste instantie nam ik contact met Bianca op omdat niet lekker in m’n vel zat. Ik was m’n gevoel kwijt en wist niet meer hoe ik erbij terug kon komen. Zowel privé als op m’n werk kreeg ik daar steeds meer last van. Ik volgde op dat moment een opleiding en daar werd me ook geadviseerd om naar een coach te gaan. Nadat ik eerst een andere route had bewandeld die me niet goed beviel, kwam ik uit bij Bianca en kreeg ik het gevoel dat de coaching me wel verder zou helpen. Contact opnemen vond ik al best spannend, omdat je dan toch toegeeft dat je het alleen niet voor elkaar krijgt.

Bij Bianca had ik het gevoel dat alles er mocht zijn. Er was geen oordeel en daarom durfde ik ook volledig m’n hart te luchten. Ik voelde vooral warmte, vertrouwen en professionaliteit. Voor mij was dit belangrijk omdat ik me anders nooit zo open had durven stellen.

Uiteindelijk heb ik mezelf nu veel beter leren kennen, eigenlijk ben ik meer mezelf geworden. Ik heb zoveel inzichten gekregen over hoe ik met dingen kan omgaan. Ik weet wat belangrijk is voor me en hoe ik daarnaar kan handelen. Zowel thuis als op m’n werk heb ik meer rust gekregen. Ik herken veel eerder wat er in me omgaat en daardoor ben ik ook veel meer op mezelf gaan vertrouwen.”

Illja van RijswijkDocent Nederlands bij het Goese Lyceum
Iets meer dan een half jaar geleden liep ik vast. Ik zat niet lekker in mijn vel, voelde constant druk vanwege de combinatie studie en werk waardoor ik ook niet meer met plezier naar mijn werk ging. Maar bovenal voelde ik mij vooral heel stuurloos. Wat wil ik nu eigenlijk? Die vraag kon ik zelf niet beantwoorden en ik realiseerde mij dat ik daar hulp bij nodig had. Na een fijn kennismakingsgesprek ben ik bij Bianca gestart met een reeks sessies persoonlijk leiderschap en loopbaancoaching. Na ieder gesprek ging ik met zoveel energie en nieuwe inzichten naar huis, dat er een soort nieuwe ik ontstond. Eindelijk kreeg ik weer grip op de zaak en keerde de rust weer terug in mijn lijf en hoofd.

Bianca is een hele fijne coach. Ze is rustig en neemt de tijd om naar je te luisteren zonder te oordelen. Ze zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt en is duidelijk in wat ze doet. De coaching heeft ervoor gezorgd dat ik weet wie ik ben, wat ik belangrijk vind en dat ik dat ook aan de wereld mag laten zien.  Ik heb inzicht gekregen in wat mij belemmert en tools gekregen hoe ik dit kan ombuigen.

Op mijn werk gaan er ook wat dingen veranderen. Naast het lesgeven heb ik gekozen voor een andere invulling van mijn taken. Een van de dingen die ik komend schooljaar ga doen is intervisie introduceren samen met Bianca. Extra leuk om na de coaching een samenwerking aan te gaan. Ik kijk er naar uit!”

Lisanne de GoedeDocent Frans bij Nehalennia SSG
“Sinds een aantal jaar neem ik mezelf voor om een carrière switch te overwegen, echter door de waan van de dag en nieuwe uitdagingen bij mijn toenmalige werkgever kwam het er niet van. In mei 2018 heb ik na beraad met m’n gezin de knoop doorgehakt. Van een goede vriend kreeg ik het advies een loopbaancoach in de arm te nemen. Ik stond hier positief tegenover stond en na een zoektocht op het internet vond ik Bianca.

Zij heeft via een bewezen systematische aanpak achterhaald wat voor gedrag ik laat zien in verschillende situaties, hoe dit zo gegroeid is en wat mijn kernwaarden zijn. Alle gesprekken waren op maat en dus helemaal gericht op mijn persoon. Bianca luistert en bevraagt op een rustige manier waarbij de focus lag op het ontdekken van mijn gevoel en wat af te stappen van de opgebouwde gewoonte alles te rationaliseren. Door de gesprekken heb ik een betere zelfkennis, een bevestiging dat de aard van het nieuw gevonden werk beter bij mijn persoon past én geleerd om de tijd te nemen om m’n gevoel te laten spreken.”

Rogier PoldermanProgrammamanager bij Zeeuwind
“Bij de gemeentelijke organisatie waar ik werk verandert veel. Dit gaf me al een tijdje onrust en diep vanbinnen wist ik dat deze veranderingen mij geen energie opleveren. Ik wilde mezelf graag beter leren kennen en zien wat mijn mogelijkheden buiten gemeenteland zouden zijn. Bij een andere coach heb ik eerder wel gekeken naar welke werkzaamheden mij energie geven en welke niet, maar ik voelde dat ik nu meer nodig had dan dat.

Ik wilde graag onder begeleiding van iemand anders op mezelf reflecteren en echt tot de kern komen. Ik stond er voor open en heb de coaching van Bianca als heel fijn ervaren. Het heeft me onder andere inzicht gegeven in de gevolgen van mijn pestverleden. Die gevolgen zorgden ervoor dat ik op een bepaalde manier in het leven stond en nu weet ik hoe ik daar ook anders mee om kan gaan.

Wat ik heel prettig vind aan Bianca is dat ze zich goed kan inleven. Ze toont haar eigen kwetsbaarheid en gaf mij daardoor het vertrouwen om mezelf te laten zien en me ook kwetsbaar op te stellen.

Door de gesprekken ben ik me bewust geworden van mijn eigen kernwaarden en wat ik allemaal kan en in me heb. De Lumina-assessment die ik heb gedaan heeft mij hierover ook veel inzichten gegeven. Ik weet nu wat er met me gebeurt als ik overbelast ben. Toen ik dat zag wist ik: Het roer moet om! Inmiddels heb ik gekozen voor een heel ander pad. Ik heb mijn ontslag genomen en ben nu samen met een vriendin gestart met conceptstore ‘Liefs uit Veere’. Het is tijd om te doen wat écht bij me past.”

Rana WisseMede-eigenaar conceptstore 'Liefs uit Veere'
“Door een reeks van bezuinigingen was ik op mijn werk op een zijspoor beland. De kans dat ik kan blijven is klein en ik voelde me lamgeslagen. Dit maakte het voor mij moeilijk om in beweging te komen en keuzes te maken. Ik was heel erg op zoek naar een manier om weer enthousiast te worden, het weer te laten stromen.

Ik zag de coaching van Bianca als een handreiking om m’n richting helder te krijgen. Ik had wel mijn twijfels of het zou klikken, gezien m’n afwachtende en gereserveerde houding. Uiteindelijk heb ik Bianca en haar benadering als erg prettig ervaren. Ze is een warm en hartelijk mens! Het verliep gestructureerd en gaandeweg werden me veel dwarsverbanden duidelijk tussen de verschillende gesprekken. Ook op de emotionelere momenten heb ik me altijd veilig gevoeld. Het was een echte ontdekkingsreis.

Inmiddels heb ik inzicht in de manier waarop ik mijn problemen benader en herken ik m’n belemmerende overtuigingen. Ik heb geleerd om meer ruimte te geven aan mezelf en die ook actief in te nemen. Daardoor ervaar ik letterlijk meer lucht en lichtheid in zowel m’n werk als m’n privé-situatie. Ik kijk met veel meer vertrouwen en enthousiasme naar de toekomst.”

Ron uit Vlissingen

“Ik kwam met een vraag bij Bianca waar we mee aan de slag zijn gegaan. We hebben samen mijn hulpvraag onderzocht en we hebben hiervoor gesprekken gepland op de wijze waarop Bianca normaal te werk gaat, namelijk in een traject. We zijn van start gegaan maar tijdens de vierde sessie bleek dat mijn hulpvraag eigenlijk een totaal andere was dan ik eigenlijk dacht. Ook weer in goede samenspraak hebben we het roer omgegooid en zijn we verder gegaan met waar het écht om ging.

Ik ben tot een aantal conclusies gekomen en die hadden effect op verdere keuzes die ik moest maken voor mijn leven. Ik heb ongelofelijk veel inzichten en tools aangereikt gekregen die ik nog regelmatig toepas. Ik ben erg blij met Bianca, ze is erg professioneel maar op een manier waar op je het gevoel hebt dat je haar kent en alles kan vertellen en dat werkte geweldig voor mij!!”

Silvia uit Goes
“Ik heb enkele jaren intensief met Bianca samen mogen werken als docent en heb dat met heel veel plezier gedaan. Bianca is vakkundig en daarnaast ook nog eens zeer gedegen in haar voorbereiding. Ze legt de lat hoog voor zichzelf en biedt haar cursisten mede daardoor de maximale (leer)ervaring in haar trainingen. Ik vind dat een training van Bianca garant staat voor het maximale resultaat dat je uit je tijdsinvestering kunt halen.”
Robby Overvliet uit 's-Graveland
“Bianca coacht sinds 2007 bij Juliana Drum and Buglecorps. Ze begeleidt onze instructeurs in het lesgeven in muziek en dans en het omgaan met anderen.
Vol inspiratie, kennis en energie heeft zij de instructeurs gecoacht. Dankzij de door Bianca georganiseerde studiedagen hebben wij nu een gedegen team van instructeurs. Ze beïnvloedt en inspireert anderen en bereikte hiermee onze doelstelling. Bianca is gefocust, doelgericht, creatief en altijd even enthousiast. Een fijne vrouw om mee te werken!”
Hiels Oving uit Middelburg